Antene Pentru Radioamatori Vol II – Iosif Remete – – Free download as PDF File .pdf), Text File .txt) or view presentation slides online. Antene pentru traficul de – Free ebook download as PDF File . pdf), Text File .txt) or view presentation slides online. Maxrad, Pctel MFT MOBILE ANTENNA, MHz. The (B)MFT series allows you to stock one quarter wave model for a broad range of frequencies.

Author: Brat Samuzil
Country: Paraguay
Language: English (Spanish)
Genre: Literature
Published (Last): 14 August 2015
Pages: 353
PDF File Size: 9.29 Mb
ePub File Size: 10.16 Mb
ISBN: 879-7-93005-913-7
Downloads: 81464
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Bakus

Alte inaltimi – alte date. Si ma refer la acelasi nr de elemente. Optiunea cu dipolul foarte scurtat pentru banda de 40m adaugata ulterior a fost data jos nu de minedeoarece mergea slab si a influentat in rau si restul benzilor.

De aceea unele specificatii sunt fanteziste, contin performante imposibile, incalcite intentionat sau cosmetizate. O antena care ne-a adus satisfactii este JP oh2u. It learns your favorite frequencies and bands as you use it. A fost utila in concursuri la vanatoare, tocmai datorita faptului ca receptiona semnalele din toate directiile: Aceasta nu este o supradimensionare ci o marja de siguranta pentru iernile grele cand suprafata opusa la vant de elementele antenei, boom si mast se poate dubla la care se adauga si greutatea verticala a ghetei depuse.

The LDG ZPlus is a small, low-cost automatic tuner suitable for any amateur purpose, whether base, mobile or portable. The ATProII requires just 1 watt for operation, but will handle up to watts, making it suitable for everything anteme QRP radioaamatori a typical watt transceiver. Cifra producatorului de 8dBd este o “fantezie” provenita din epoca de aur cand notiunile de dB, dbi, dBd, frespace si real ground erau o mare necunoscuta pentru majoritatea radioamatorilor.

  COLLEGE ALGEBRA AND TRIGONOMETRY SULLIVAN PCC PDF

Trapurile clasice pot introduce pierderi mari din cauza constructiei defectuoase: Antena are o oarece directivitate: It works with any Kenwood transceiver that supports the AT Kenwood tuner no longer available. Ambele variante estimate undeva la EUR. Rugged and easy-to-read LED bargraphs show power and SWR, and a Function key on the front panel allows radioamqtori to access data radiosmatori mode and status.

Partizanilor acestui anene de pseudo-balun le spun ca impedanta lui este insuficienta fata de a unui antee adevarat pe ferita, neoferind nici vreo simetrizare reala Bal-Un, curentii de mod comun care circula prin tresa fiind prea putin atenuati.

Dupa parerea mea, Spiderbeam este o antena buna pentru operatiuni portabile, expeditii, etc, dar nu o tocmai buna solutie pentru amplasamentele fixe. Un amic din YO6 si-a adus de undeva din Europa in urma cu cativa ani tevi de fiberglas cu peretele gros de 3mm, cred.

G sau G sunt cam prea aproape de limita dupa gustul meu personal imi place sa dorm in tihna iarna.

Antene profesionale

Pentru ca la noi climatul este bland, nu am avut probleme mecanice. Rotorul este un G cu rulmet de presiune G la circa 1m distanta.

Deci si din punct de vedere mecanic si al performantelor, ti-as recomanda un yagi. Daca te intereseaza ceva specific, incerc sa-mi amintesc.

Radioamator.ro

Eu sugerez folosirea unui balun 1: Insa pentru climatul romanesc este cam fragila si nu o vad rezistand prea mult intr-o locatie permanenta, expusa la intemperiile iernii. Am un pilon de 17m pe care este cocotata o antena yagi cu 10m boom pt. Asa cum ma gandeam, nu poate sa radioamatoru si ieftin si bun si sa fac POC.

  AJA D10A PDF

Windload nu foarte mic, cca. Pagina principala Cele mai recente contributii Intrebari puse frecvent Subiecte active Cautare. Daca HM, poti sa petnru constructia? Acest website foloseste cookie-uri proprii, cat si cookie-uri adaugate de terti pentru a va furniza o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului dvs.

Nu este loc de hotarari si decizii emotionale, spontane.

antena spider beam –

The IT connects to the radio via its Tuner jack to control the tuning cycle; the transceiver’s Tune button controls the tuner. Oricum, anteje a fost inlocuita repede cu un tribander 3-ele clasic de pe vremea lui Stefan cel Mare, care a dat rezultate incomparabil mai bune decat SpiderBeam cu toate pierderile de pe trapuri.

Many QRP operators have a small watt amplifier for times when you need a few more S-units. La fel si despre rolul solului, inaltime si influenta obiectelor metalice.

Antene profesionale

Micii izolatori originali au fost inlocuiti cu izolatori mai practici din Pentr, de productie proprie. Sunt nu putini radioamatori care sustin ca ei pot masura castigul unei antene de HF.

It features a radioamaori antenna switch, allowing you to switch instantly between two antennas. Inainte am avut o singura undita de 7m pe care aveam dipolul de 28MHz si a cedata dupa doi ani.