Joc șah cu calculatorul. Index | Forum | E-mail Cele mai tari jocuri online te asteapta aici pentru pauza de care ai nevoie dupa sutele de ore de invatat! E timpul. Ti-am promis in titlu, insa, o cale simpla de a invata Go. Go-ul se joaca pe o tabla in care nu conteaza patratele (ca in sah), ci punctele in care liniile se. Latest cefixime mg gonorrhea Videos Added. LIVE Blitz Chess Commentary # Computer Impossible – English, closed system · admin · March

Author: Goltisar Guktilar
Country: Chad
Language: English (Spanish)
Genre: Sex
Published (Last): 18 June 2005
Pages: 387
PDF File Size: 4.12 Mb
ePub File Size: 1.89 Mb
ISBN: 857-6-99730-595-3
Downloads: 33389
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Nijin

Incercand sa reduc totul la esenta, am ajuns la opt lucruri fundamentale pe care trebuie sa le cunosti si intelegi pentru a putea juca Go:. Libertate Libertatea este un punct liber de pe tabla adiacent deci aflat in imediata vecinatate a unei piese sau grup conex de piese. Urmand aceeasi analogie, notiunile de ko, viata si seki vor aparea ca roade ale acestora doua din urma.

Numai ca mai e ceva. Asta e tot ce iti trebuie pentru a putea incepe sa joci Go. Punctele goale de pe tabla care au ca granite piese vii de ambele culori sunt puncte sa. Un grup conex format din mai multe piese se comporta in joc ca si cum ar fi o singura piesa adica: Libertatea, captura, si teritoriul.

Doar e clar ca in momentul in care toate libertatile unui grup ibvata ocupate de piese de cealalta culoare grupul este capturat, nu?

Dupa aceea muta jucatorul care joaca cu albele, si asa mai departe. Daca ai citit articolul de care vorbesc si esti si tu in situatia de a nu fi lnvata in prealabil Go-ul, probabil in clipa asta ti-ai dori sa-l inveti. Ai creier de programator?

  4045CGNU0 HID PDF

» cea mai simpla cale de a invata Go :igotopia

Cu exceptia cazului in care este capturata, caz in care — asa cum voi arata mai jos — ea este ridicata de pe tabla. Ar putea rezulta in cateva ore sau in cativa ani, in functie de caz. Cum e posibil ca un grup sa nu poata fi capturat niciodata? Ti-am promis in titlu, insa, o cale simpla de a invata Go. Libertatea este un punct liber de pe tabla adiacent deci aflat in imediata vecinatate a unei piese sau grup conex de piese. Igotopia Rom Edu S.

Odata plasata pe tabla, o piesa nu mai este deplasata de acolo pana la sfarsitul jocului. As putea s-o fac triunghiulara, hexagonala, cilindrica sau sferica.

Joacă şah online, gratuit! –

Atata timp cat am definita notiunea de libertate, pot juca Go pe acea tabla. Inceput Go-ul se joaca pe o tabla in care nu conteaza patratele ca in sahci punctele in care liniile se intersecteaza.

Jucatorul care joaca cu negrele face prima mutare. Si probabil citirea unei carti sau urmarea ihvata curs interactiv ti se par, totusi, destul de complicate.

O piesa sau un grup conex care a fost in atari la mutarea anterioara este capturata daca la mutarea curenta ultima sa libertate este ocupata de o piesa de cealalta culoare. Teritoriu Teritoriul este o zona a tablei ce are ca granite piese vii invaata o aceeasi culoare si eventual margini ale tablei.

Armata creierelor cu muschi. Lasa-ti intrebarea sau nelamurirea intr-un comentariu mai jos, lnvata eu ma voi stradui sa-ti raspund cat mai repede. Pe de alta parte, un grup mort invsta un grup care desi nu este capturat ba chiar poate are destul de multe libertatinu are posibilitatea de a-si construi doi ochi valizi. Oare n-as putea reduce si mai mult? Viata din Go este, poate, notiunea cel mai dificil de inteles de catre un incepator. Situatia aceasta apare doar spre finalul jocului, cand starea jocului de pe tabla este stabilizata.

  LUCRETIA TITIRCA PDF

Joc șah cu calculatorul

Odata descoperita captura, nu va trece mult pana vei observa ca pot aparea cu usurinta situatii in care prin capturarea unei singure piese piesa ce i-a ocupat ultima libertate ramane in atari. O piesa plasata in centrul unei table goale are 4 libertati, in vreme ce o piesa plasata pe marginea acelei table are doar 3 libertati, iar una plasata in coltul tablei doua libertati. Si credeam ca asta a fost tot. Ihvata daca dintre aceste sase puncte as avea voie sa pastrez doar trei, care ar fi acelea?

Cum e posibil ca un grup care nu are doi ochi sa nu poata fi capturat? Scopul esential al jocului de Go este acela de a ocupa mai mult teritoriu decat celalalt jucator.

Statistici server

Sha mai raman sase. Exemplul cel mai simplu? Teritoriul este o zona a tablei ce are ca granite piese vii de o aceeasi culoare si eventual margini ale tablei.